Fysiotek: aanmeten en verstrekken van therapeutisch elastische kousen – Fysio Totaal Waalwijk – Waalwijk

Fysio Totaal Waalwijk

Fysiotek: aanmeten en verstrekken van therapeutisch elastische kousen

Veel mensen lijden aan beenklachten ten gevolge van spataderen, trombose, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen. Dit leidt in veel gevallen tot het ontwikkelen van “veneus oedeem”: opgezette, dikke en vermoeide benen. Dit is in feite het gevolg van een abnormale ophoping van vocht in de benen.

U kunt ook opgezette benen of armen hebben na een operatie, bestraling, infectie of ongeval.

Wanneer Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)?

Indien uw arts een veneuze-(ader) of lymfatische aandoening vaststelt worden TEK aangemeten en verstrekt. Op deze manier kunnen verdere klachten worden voorkomen. De behandeling van oedeem door uw fysiotherapeut is vooral gericht op het mechanisch terugdringen van het opgehoopte vocht.

Het dragen van steunkousen wordt ambulante compressietherapie genoemd. De TEK oefenen een exacte druk uit op het been of de arm. Deze druk wordt geleidelijk minder vanaf de enkel tot aan het bovenbeen of vanaf de hand tot aan de schouder. Op deze manier wordt de verwijding van de vaatwanden (bij veneus oedeem) tegengegaan, zodat de aderkleppen weer sluiten en de bloedstroom naar het hart wordt ondersteund.
Door het lekken van lymfevocht (bij lymfoedeem) in het weefsel neemt de omvang van uw arm of been eveneens toe. TEK verhinderen dit proces.

Wij zorgen ervoor dat u TEK krijgt met een gecontroleerde en gedoseerde druk voor een optimale therapie.

Wat is Fysiotek?

Fysiotek is innovatieve service organisatie van en voor fysiotherapeuten. Fysiotek ondersteunt uw fysiotherapeut bij het verlenen van klantgerichte en doelmatige hulpmiddelenzorg. De fysiotek fysiotherapeut speelt een centrale rol binnen Fysiotek.
Samen met uw (huis)arts is uw Fysiotek fysiotherapeut bij uitstek in staat om u adequate zorg te verlenen en de inzet van hulpmiddelen (b.v. TEK) te beoordelen en te verzorgen.
Fysiotek werkt uitsluitend met hoge kwaliteit compressiekousen van gerenommeerde fabrikanten waaronder Venotrain van de firma Bauerfeind.

Uw Fysiotek fysiotherapeut staat borg voor kwaliteit en zorg!

Vergoeding

De TEK worden uitsluitend op verwijzing door een arts door uw zorgverzekeraar vergoed.
Voor nadere informatie zie: http://www.fysiotek.nl/.