OncoFYTaal – Fysio Totaal Waalwijk – Waalwijk

Fysio Totaal Waalwijk

OncoFYTaal

In de huidige tijd hebben helaas heel wat mensen te maken met een vorm van kanker. OncoFYTaal is een beweegprogramma wat speciaal is opgezet om de gevolgen van deze zieke en van de behandeling draaglijker te maken.

Waarom?

De voornaamste klacht bij 70 – 90% van de kanker patiënten is vermoeidheid. Onderzoek laat zien dat het verbeteren van de conditie en het vergroten van spierkracht, een positief effect heeft op de fysieke vermoeidheid en de kwaliteit van leven. Tevens heeft het een positief effect op uw immuunsysteem.

Resultaten?

Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat bij kanker patiënten de spiermassa sterk is verminderd en de botdichtheid abnormaal laag is.

Door intensieve krachttraining is dit te beïnvloeden:

  • 30% verbetering van de spierkracht en
  • vermindering van de algemene vermoeidheid.

Gedurende het eerst jaar na het beëindigen van het programma is het resultaat van de vermoeidheid nog steeds behouden. Wat is voor u van belang?

  • Dat u fysiek in staat bent te trainen
  • (Eventuele) nabehandeling is afgerond en de laatste minimaal 6 weken geleden is
  • Dat u gemotiveerd bent om te trainen
  • U het hele programma kan volhouden
  • Het voor u logistiek uitvoerbaar is
  • Geen andere ernstige ziektes heeft die bepalend zijn voor inspanningsbeperkingen

Hoe is de opzet van het programma?

Alvorens u toegelaten wordt tot het OncoFYTaal beweegprogramma wordt een intake uitgevoerd. Daarbij worden testen uitgevoerd en bepaald of u aan het programma kunt/ mag deelnemen. De verzamelde gegevens bepalen de beginsituatie van het beweegprogramma. De totale duur van het programma is 18 weken. Dit is een lange periode, waarbij u de eerste 12 weken 2x per week en de laatste 6 weken 1x per week bij ons komt trainen. De training bestaat uit intensieve krachttraining, waarbij het gewicht bij de oefeningen geheel wordt aangepast aan uw situatie. Een van onze fysiotherapeuten begeleidt u daarbij en past het programma aan, waar dat nodig is. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan ontspanningsoefeningen.

Vergoeding/kosten?

Het kan zijn dat dit programma niet vergoed wordt door uw verzekering of aanvullende verzekering. Mocht u niet voor vergoeding in aanmerking komen dan zijn de totale kosten voor deze 18 weken €450,-, waarbij u een maandelijkse nota ontvangt.

Aanmelden voor OncoFYTaal

Op elke gewenst moment kunt u starten met het programma. Na de intake beslissen we of u aan het programma kan.